Kasper i Grønland
 
In English
  Log på

Kasper i Grønland

Kasper er i gang med en uddannelse som elektriker. Han er i lære hos Mariendal El i Aalborg, og herfra blev han i perioden 18/10 – 12/12-2011 udstationeret til et danske elfirma højt mod nord, nemlig Burmeister Elteknik i Nuuk, Grønland. På sin private blog fortæller Kasper om ”endnu en arbejdsdag” i de arktiske omivelser:

”Overskriften passer ikke helt, i dag var ikke bare endnu en arbejdsdag. Arkalo og jeg var på elværket i Nuuk for at trække kabler til en ny UPS. Det var meget spændende at se de store dieselgeneratorer. Værket har to gamle generatorer og en ny. De to gamle kan producere 14 MW hver og den nye 17, i alt 45 MW. 45MW er lidt over nok til at dække behovet for Nuuk, men også kun meget lidt. Forbruget af diesel er på 4000 liter i timen for kraftværket i Nuuk. Lastbilerne kan knapt følge med i leveringen af diesel.

For år tilbage var planen, at alle skulle køre på elvarme, da elværket næsten ikke var belastet og produktionen af el var billig. Men på grund af det vilde byggeboom, de har oplevet, er det nu forbudt at installere elvarme i nybyg. Alt nybyggeri skal primært køre på elvarme, men skal kunne koble over på olie. Derfor er al varme i nyere huse og kontorer vandbåren, og ikke med el radiatorer og varmekabler i gulve som før.

Grunden til at der skal spares på el er, at Nuuk får el fra Buksefjorden (vandkraftværk), men går det ned starter de op i Nuuk og Nuuk's elværk er ved at være fuldbelastet. Det vil sige, at hvis man fortsætter med at sætte elvarme op overalt vil værket i Nuuk ikke kunne følge med i tilfælde af at Buksefjorden går ned.”

Du kan læse resten af Kaspers blog og se hans billeder  fra Grønland her.

Udstationeringen til Grønland blev gennemført med tilskud fra AER gennem PIU-ordningen. Hvis du vil vide mere om dine egne muligheder for at få arrangeret et PIU-ophold med hjælp fra Technology College Aalborg, så kontakt Kaj Thybo på 2526 6227.


 
 

 
 
Technology College Aalborg
Øster Uttrup Vej 1
9000 Aalborg
Telefon: 7250 7000
Kontakt
Om Technology College Aalborg
Organisation
Alle ansatte
Kvalitet
Ledige stillinger
Telefonbog
Genveje
Praktikpladskonsulent
Vejleder
Folkeskole- og kombinationsforløb
Praktik i udlandet
www.techcollege.dk
English
Læs op
Sitemap
Praktik i udlandet